Oberoende medvetande, introduktion

Så har jag då i min översättning av Tolv Sinnen kommit till det område som kanske är mest spännande, i alla händelser mest spektakulärt, ifrågasatt och problematiskt. Översättningsarbetet (till engelska) förbättrar även den svenska upplagan. Delen om ”Oberoende medvetande” har fått nedanstående uppdaterade introduktion.

Utdrag ur Tolv sinnen

Vi kan känna av outtalade attityder men missförstå dem, särskilt om man dömer och ogillar en människa. Och vi kan ordlöst kommunicera med varandra. Denna slags kommunikation bygger ofta på kunskap och kännedom om varandra. En inkännande tyst kommunikation underlättas av att man hyser sympati och respekt för varandra.
Men det pågår också en annan kommunikation, som kräver en särskild sensitivitet för att kunna uppfatta den. Omvälvande händelser, hot och dödsfall är vanliga utlösare för sådan kontakt. Detta fenomen gäller även för främlingar och på avstånd och kan bli prövande. Människor som har denna slags sensitivitet måste därför lära sig att hantera den eller tvingas att blockera den. Via oberoende sinnen uppfattas fenomen som ligger på en sådan ”frekvens” att man endast kan tolka dem vid särskilda förutsättningar. Ibland för sitt inre som symboler, ord eller näst intill verkliga avbilder. I mer sällsynta fall som materialiserade fysiska avbilder, ljud eller lukter och till och med som fysisk beröring.
Den kanske vanligaste kommunikationen sker intuitivt. Trots att man ibland liknar intuition vid instinkt så är det något annat. Instinkten tolkar ofta relationer fyrkantigt och det leder till missförstånd och primitiva reaktioner.

Intuition är en mental fingertoppskänslighet. En finstämd mental ”radar” läser på nolltid av både beteenden, energier och symboler. Denna skicklighet kallas ”cold reading” när den utnyttjas av magiker för att dupera människor. Eftersom de luras så tror de att alla andra också bedriver falskspel. En tragisk omständighet som leder till förföljelse av genuina medier, mystiker och forskare som undersöker transpersonella fenomen.

Preintuition anar sig till betydelser utan några tecken som fysiska sinnen hinner uppfatta. Låt oss anta att den mediala världen omfattas av en struktur som tillåter allt att kommunicera med allt annat. Denna kommunikation styrs av andra lagar än kända naturlagar. Människan är i denna värld samhörig med allt vilket närmar sig vissa religiösa och filosofiska inriktningar som Unity och att Allt är ett. Sådan kontakt kan röra världsliga händelser och då ibland med profetiskt och omvälvande innehåll. Det kan vara en anledning till att det medvetna psyket begränsat förmågan. En möjlig förklaring är att psyket har en mental funktion som i ett normaltillstånd tycks stänga av medial kommunikation i akt och mening att skydda individen. Under vissa omständigheter kan denna kommunikation öppnas på vid gavel som när någon närstående är i fara eller har råkat illa ut och särskilt inför döden./

Slut utdrag sid 186, Tolv Sinnen kommande reviderade och utökade andra upplaga.

Börje Peratt
Officiell hemsida

3 kommentarer på “Oberoende medvetande, introduktion

  1. Ping: Medvetande | Medvetandets Uppkomst

  2. Ping: På jakt efter det existentiella navet | Medvetandets Uppkomst

  3. Ping: Ickefysisk förmedlad Healing | Medvetandets Uppkomst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s