TOLV SINNEN – PRESSINFO NYUTKOMMEN BOK

Tolv Sinnen

Tolv Sinnen andra delen i trilogin Om Medvetandets Uppkomst.

Människor har i alla tider funderat över Gud, själ och paranormala upplevelser. Har man som en rationell ateist plötsligt drabbats av det mest overkliga kan det bli en svår nöt att knäcka. För mig tog det år att reda ut, under lång tid i diskret anonymitet. Nu kliver jag ut ur den andliga garderoben med boken Tolv Sinnen. (Börje Peratt)

Andra boken Tolv Sinnen, om varseblivning tar liksom första boken Succébo, sin avstamp i evolutionen. De första encelliga djuren utvecklade centrala sinnen, emotion, kommunikation och orientering (EKO). Dessa sinnen är nödvändiga för att kunna överleva men alltsedan antiken tror man fortfarande enbart på fysiska (elementära) sinnen.

Tolv Sinnen söker också förklara översinnliga tillstånd, själ och medialitet. Här presenteras övertygande bevis om att vi har oberoende sinnen som gör det möjligt att varsebli sin omgivning även om alla fysiska sinnen är utslagna.

”om detta vore något annat skulle vetenskapen för länge sedan ha accepterat mängden fynd som empiriska bevis”.

Adrian Parker professor i psykologi vid Göteborgs Universitet har läst Succébo och Tolv Sinnen och säger:

”Börje gör för det andliga området vad Lars-Erik Uneståhl har gjort för det mentala.”

Professor Matti Bergström hjärnforskare vid Helsingfors Universitet säger:

”Ju mer jag läser desto intressantare blir det… Du har ett fint sätt att beskriva människan! Mångt och mycket stämmer överens med hjärnforskning.”

Bakgrund

Över 20 års forskning på den yttersta grenen redovisas nu med resultat som kan rucka på befintliga trosföreställningar.

Börje Peratt har producerat film och skrivit påhittade historier som sedan har visat sig bli verklighet. Under flera år fick han i uppgift att göra scenarior för att försvaret och Civil Beredskap skulle kunna öva på vissa möjliga situationer som kunde uppstå.

Några av dess produktioner skulle komma att bli spektakulära särskilt eftersom vissa scenarior fick kritik för att de var alldeles för orealistiska och sedan ändå inträffade.

Att i förväg kunna göra film om ubåtar på exakt det ställe där man några år senare jagade dem och om Estonias undergång kan hänvisas till slump. Men att kunna förutse och presentera en tsunamin på just det ställe där den sedan inträffar och försöka förvarna om något, som man ännu inte har namn på, går utanpå en enkel förklaring.

Efter en svår bilolycka vidtog en väg med upptäckter av psykets gränslösa möjligheter som förändrade världsbilden.
Han beslöt att försöka ta reda på om det kunde finnas en förklaring och kom fram till ”oberoende sinnen”.
– Oberoende sinnen kan varsebli trots att fysiska sinnen är utslagna.
– Oberoende sinnen ger förutsättning för ett oberoende medvetande.

Att tankens kraft var outnyttjad var inget nytt. Som mental coach kunde han påvisa hur en individuell mental bild i en gemensam vision kunde förändra nederlag till vinst. Detta har han visat vid otaliga tillfällen, inte minst i arbete med elitlag som AIK och Hammarby.
Men hur vi mentalt kan påverka slutresultatet är inte samma sak som att få information om eventuella framtida händelser.

Carl Gustav Jung en av psykologins stora var inne på sådana fenomen som är omöjliga att acceptera med det sedan antiken rationella paradigmet för fem fysiska sinne. Jung kallade till synes oförklarliga sammanhängande händelser synkronicitet och tillstod genom egen erfarenhet möjligheten av att förutspå framtiden (prekognition). Ett exempel som redovisas i Tolv Sinnen är spektakulärt och ägde rum i ett möte mellan Jung och Freud.

Freud tillstod möjligheten av telepati mellan terapeut och klient men diskuterade så vitt vi vet inte andra paranormala fenomen. Varken Freud eller Jung försökte förklara vilka sinnen som var aktiva. Helt klart är inte de fem fysiska sinnena tillämpliga. Så vilka är det? Den frågan söker Tolv Sinnen besvara.

Länkar till böckerna där du kan provläsa inledning:

Succébo-Fröet till framgång
Tolv Sinnen

Börje Peratt
Börje Peratt – LinkedIn
Peratt, Börje – LIBRIS
Börje PerattBöckerBokus.com
Succébo-fröet till framgång
”TOLV SINNEN”
FÖRSÖK IGEN – Try and try again!

 

5 kommentarer på “TOLV SINNEN – PRESSINFO NYUTKOMMEN BOK

 1. Det gjorde du bra!
  Börje

  Grattis till dig för den underbara ”boken 12 sinnen”, som jag just snabbläst! Så fint du ställt samman alla tankegångar och vad du måste ha arbetat för att få alla fakta sammanförda! Det blir som en hel liten uppslagsbok, som alla med ett öppet sinne kan inspireras av och fördjupa sig i. Vad fint att du dessutom har haft modet att berätta om dina egna upplevelser! Desto mer givande att läsa när teori och praktik går hand i hand!

  Kersti Wistrand

 2. Ping: Från ”Trial and Error” till ”Försök igen” | Medvetandets Uppkomst

 3. Ping: ”Connected”, handlar om vaddå? | Börje Peratt utforskare

 4. Ping: ”Connected” – en dokumentär om ? — Humanism & Kunskap

 5. Ping: Glad Påsk — Humanism & Kunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s