Om Medvetandets Uppkomst

”Om Medvetandets Uppkomst” är ett forskningsprojekt som pågått sedan 1988 och som publiceras en trilogi böcker. Varje bok ger olika perspektiv på hur livet utvecklats och hur tankar och emotioner samspelar.

$uccébo är första delen, Tolv Sinnen den andra och Försök igen den tredje delen.

Succébo-fröet till framgång är den första delen och publicerades 2011. Den presenterar en ny struktur och förklaring till intelligenser.
Evolutionstemat är här en röd tråd där skapande betraktas utifrån filosofiskt, psykologiskt och biologiskt perspektiv. Här diskuteras även människans sociala evolution utifrån samarbete och samhällsbildning. Utgångspunkten för $uccébo är att allt liv söker gynnsamhet.

Tolv Sinnen, den andra delen kom 2012. Den handlar om att vi har fler sinnen än den fem fysiska och söker även förklara det som till vardags kallas det sjätte sinnet och mer därtill.
Tolv Sinnen kommer i en utökad version 2015. Samtidigt pågår översättning till engelska. Förhoppningsvis ska detta vara klart inom 2017.

Försök igen – Try and try again, den tredje delen handlar om hur olika intelligenser och emotioner påverkar självförtroende och prestationsförmåga, självkänsla och självförverkligande.

Den tredje delen omfattar även en aktionsforskning som får sin egen presentation möjligen i en studie. Beräknad publicering 2017.

Börje Peratt

Livskompassen, (Vetapedia)

Börje Peratt – LinkedIn
Börje Peratt – Böcker – Bokus.com
LIBRIS – Peratt, Börje

Annonser

En kommentar på “Om Medvetandets Uppkomst

  1. Ping: Konferensrapport och diplom — Humanism & Kunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s