Hjärnan skapar inte medvetande. Det är din själ (översatt artikel)

Centrala nervsystemet (2) med hjärnan (1) och ryggmärgen (3) /Wikicommons


”The Brain Does NOT Create Consciousness. It is your soul” är en artikel av Debora west upplagd av uzimoses (Juni 19, 2014). Nedan en ruff översättning.

Kommentar

Jag fann denna artikel i samband med en diskussion med Dr Larry Dossey och läkare Jan Pilotti båda forskare och författare inom området. Själv är jag av den uppfattningen att det finns minst tre olika medvetandenivåer. 1) Själen är det ”oberoende medvetandet”. Om själen är upphovet till de andra medvetanden så blir dessa medvetanden ibland delvis eller helt avstängda från själen under trycket av fysiska, överlevnadsförutsättningar. Då betonas hjärnans varseblivning och kroppens behov. Därför menar jag att det finns:
2) ”Hjärnmedvetande” som är beroende av hjärnans status (hälsa och konstitution), fysiska sinnen och förmågan till reflektion.
3) Kroppsmedvetande som är det kroppsegna medvetandet och finns i varje cell. Här spelar nervsystemet en viktig roll. /Börje Peratt

Artikeln

”- I en intervju på Waking Times som sändes på The People’s Voice Network, presenterar Dr Eben Alexander, Harvard neurokirurg övertygande vetenskaplig forskning inom området för medvetandet som undersöker den pågående verkligheten och att hjärnan inte skapar medvetenhet. Vilseledande koncept som fokuserar på reduktiv materialism har hållit oss i okunnighet om den sanna naturen av den mänskliga själen och dess del i vår utveckling som andliga varelser.

”Födelsen av det gamla paradigmet om döden representerar ett föråldrat koncept som är helt otillräckligt för att definiera den pågående verkligheten med ett utvidgat medvetande”,

konstaterade han i intervjun med Waking Times.

”Materialistiska vetenskapen är i slutet av sina dagar eftersom de flesta forskare ändrar sina åsikter. De gamla begreppen är snart förpassade till samma damm som att ”jorden är platt” när vi nu utvecklar en mer mogen förståelse och överskrider gamla föreställningar. ”

Världsomspännande forskning stöder nu djupdykning i begreppen strängteori som innebär en fullständig omarbetning av våra föråldrade och begränsade insikter om vad utrymme/tid innebär och att vi nu går in i en fas där vetenskapen kraftigt kommer att expandera sina gränser. Grunden för forskningen börjar med en tydlig förståelse av ”själ”, eller medveten ande, som existerar utanför kroppen och är evig.

”Medvetandet är kärnan där hela verkligheten utspelas”

säger Alexander.

Som hjärnan fungerar i kroppen bygger den på material från personligheten, men också högre intelligens, eller det undermedvetna. Det är den mekanism som styr kroppen, och det är själen som vi ännu inte erkänt eller ens börjat förstå. Det är den fria viljans komponent som existerar långt efter kroppen slutar. Nära-döden, paranormalt, mysticism, tidigare liv minnen och Akashiregister finns som en röd tråd som driver fram mot slutsatsen att det finns en själ i den mänskliga kroppen som överskrider den mänskliga erfarenheten. När vi erkänner kärnan i vår själ, släpper vi begränsningarna i illusionen om en materialistisk jordbaserade mentalitet och når ut till ett större kosmos i livet. Många ytterligare världarna existerar bortom jorden och i andra dimensioner av tid / rum. Som andliga väsen, kan vi enkelt komma åt dessa platser.

Edgar Cayce, upphovet till holistisk medicin, var först med konceptet i modern tid om att vi verkligen är ”andliga varelser som har en mänsklig upplevelse”, men detta är bara en återfödelse av det som våra förfäder redan visste.

Denna tid på jorden kommer att vara en där vi alla överskrider de falska gränser som övertygar oss om att vi är separata enheter och utveckla förståelsen av enhet som vi alla delar, vilket innebär att vi inte behöver vara antingen vetenskapliga eller andliga. Att slå samman vetenskap och andlighet skapar en ny grund för vår fredliga samexistens i ett större [sammanhang] kosmos.

Läs Deborah Wests kolumner på The New Era Times för hennes personliga åsikter.(Länk)

Referenser:

http://www.psychologytoday.com/blog/biocentrism/201112/does-the-soul-exist-evidence-says-yes

http://themindunleashed.org/2014/02/scientific-approach-reincarnation-journey-souls-death.html

http://www.sott.net/article/271933-Scientists-claim-that-Quantum-Theory-proves-consciousness-moves-to-another-universe-at-death

För mer om Dr Eben Alexander: http://www.eternea.org/

För mer om Sacred Akustik: http://www.sacredacoustics.com/
Om författaren

Deborah West arbetade med företags PR och media i över 20 år och är idag frilansare som rapporterar om en mängd olika ämnen, antika och flerdimensionella civilisationer, skiftet i mänsklighetens medvetande och rapporterar om sjukvård och energi. Hon skriver en kolumn som heter Förlorad kunskap vid New Era Times och har ett vecko-radioprogram som heter Förlorad kunskap på tisdagar 3-5 pm CST. För att se hennes artiklar gå till: http://www.tnetimes.com/contributor/deborah_west/92/

Källa: http://themindunleashed.org

Kommentar

Min kommentar till påståendet att själens medvetande skapar hjärnans kan enkelt förklaras med att jag anser att det finns ett ”hjärnmedvetande” som definitivt påverkas av hjärnans kondition men att ett oberoende medvetande ger tillgång till verkligheten på ett mycket klarare sätt än hjärnans när det väl blir tillgängligt som exempelvis vid NDU. Detta oberoende medvetande kan sedan sannolikt vara själens medvetande.

Börje Peratt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s