Kännetecken för en Andlig Krigare

Jag fann denna artikel som har ambitionen att sammanfatta karaktäristik för en andlig krigare.

Characteristics of a Spiritual Warrior
av Gary Van Warmerdam

Lycka är varje människas val, men få gör en insats för den.

Den andliga krigaren är en person som utmanar drömmar om rädsla, lögner, falska föreställningar och dömanden som skapar lidande och olycka i hans eller hennes liv. Det är ett krig som äger rum i hjärtat och huvudet på en man eller kvinna. Jakten för den andliga krigaren är densamma som för andliga sökare världen runt. Den andliga krigaren står inför en utmaning som med tydlighet och medvetenhet om att detta krig utkämpas inom sig själv och att sanning och villkorslös kärlek är på den andra sidan av dessa strider. Detta är vad toltekerna kallar personlig frihet. Du hittar den här referensen i boken The Four Agreements av don Miguel Ruiz.

Egenskaper

För att vinna kriget mot rädslan krävs medvetenhet, mod, disciplin och engagemang att omvandla den emotionella kroppen. Dessa är några av kännetecknen för en krigare.

Medvetenheten om att vara andlig krigare
Det första och mest viktiga verktyget för en andlig krigare är medvetenhet. Det är lätt att vi tror att vi är medvetna, men rent medvetande har inget tänkande inblandat. Det har inget tänkande eftersom det inte har någon tolkning.
Medvetenhet är att uppfatta sanningen med tydlighet om vad som händer utan tolkning eller åsikt. I ett ögonblick av medvetenhet stannas dialogen i sinnet. Vi ”ser” från en punkt eller ser separerat från resonemangsdelen av vårt sinne. Detta kan beskrivas som en uppenbarelse. Praktiserande siare lever i denna medvetenhet i varje ögonblick.

Medvetenhet är viktigt eftersom det är ett medvetandetillstånd som tillåter oss att skilja mellan fakta och sanning, och mellan berättelsen och det som ligger i vårt sinne. Vårt sinne är fyllt med falska föreställningar.

Medvetandet kan vara mycket smart med berättelser, lögner och kritisk intelligens. Vi kan använda intelligenta resonemang för att fatta ett beslut som inte är bra för oss själva. Det är bara att titta på det i efterhand och inse att vi missat signaler som avslöjat något annat. Detta kan illustreras så enkelt som genom aktieplacering. Sinnet är smart, men det är också fullt av antaganden och begränsande paradigm av perception. Medvetenhet tillåter oss att se klart i stället för förblindas av dessa falska trosparadigm.

Självkännedom är klarheten att veta vem och vad du är, och inte fastna i egoförhöjda bilder av oss själva. Dessa egoförhöjda bilder i vårt sinne förvränger vår känsla av vilka vi är. Falska bilder kan leda oss till låg självkänsla och dåligt självförtroende, eller de kan ta oss in i ett självcentrerande. Om du har en idé om vem du är, kan du sedan överväga om du är eller inte är den tanken i ditt sinne. Du är den skapade idén, och kan observera den. Självmedvetenhet om att du inte är någon av dessa bilder i ditt sinne är avgörande för att bli fri från egoförhöjd betydelse.

Modet hos andlig krigare
Modet som gör en bra soldat gör också för en god andlig krigare, men avsikten blir helt annorlunda. En soldat har mod att möta en utmaning som kan medföra fysisk skada. Den andliga krigaren har modet att ifrågasätta och utmana sina egna övertygelser. Genom att utmana våra egna föreställningar kan vi lösa upp de lögner som orsakar vårt lidande. Att utmana våra egna övertygelser kräver mod eftersom det innebär slutet på vår illusion av säkerhet. När andra människor utmanar våra egna övertygelser är vi oftast snabba att försvara dessa övertygelser. Vi försvarar dem även om de får oss att lida. En krigare lär sig att inte försvara det man tror, utan att utmana just dessa föreställningar om oss själva. På så sätt har vi möjlighet att reda ut sanningen från illusioner.

Disciplin i andlig krigare
En soldat har disciplin att följa order och går på när man står inför utmaningar. Den andliga krigarens disciplin innebär att fortsätta på sin väg när man står inför utmaningar från sitt sinne eller andras. Det är lättare att följa order som soldat, därför att vi hotas av konsekvenser och kan motiveras av belöningar. Detta är i linje med våra år av prägling.

En andlig krigare måste ha disciplinen att träna mycket med sitt eget sinne utan att någon annan ger motivationen med morötter eller pinnar. En krigare måste utöva sin egen vilja att ta kontroll över sitt hjärta, inte en utomstående auktoritet. Detta betyder ofta att gå emot de fruktansvärda åsikter i vårt sinne som frestar oss med illusioner av straff och belöningar. Vi måste också ha disciplin att följa vårt eget hjärta även när vi frestas av en annan persons åsikt. Detta sätt att leva kräver disciplinerad praxis.

Kärleken hos den andliga krigaren
En soldat har ett åtagande att älska hans / hennes land. Den andliga krigare måste ha åtagandet att älska honom / henne själv. Krigaren sträcker då kärleken till mänskligheten. Åtagandet krävs därför att i vår resa kommer vi säkert att fumla och falla många gånger. Det är att ett starkt engagemang som får oss tillbaka upp igen. Det är vanligt att falla till dömande. Det kan vara lätt att älska en del människor, särskilt de människor som gillar oss eller behandlar oss väl. Det kräver dock ett stort engagemang att älska i ansiktet på dem som förkastar oss. Detta åtagande kommer att få oss att utmana våra föreställningar om våra bedömningar och att inte vara medkännande. Vi måste vara beredda att älska bortom våra egna egennyttiga intressen och till vad det kommer att föra oss. Det är så vi kommer att nå bortom vårt nuvarande paradigm av tro. Med tiden blir vi hängivna att älska för ren njutning av att uttrycka kärlek. Detta blir vårt engagemang. Vi när oss med den kärlek vi uttrycker. En krigare agerar på detta engagerade sätt, även när man utmanas.
Utifrån mitt perspektiv, var Jesus Kristus den största krigaren. Han hade modet, disciplinen och öppenheten att älska villkorslöst även när han avvisades och var förföljd. Även när hans kropp utsattes för fysisk smärta, var de enda känslorna som han uttryckte av kärlek och medkänsla. Han använde inte ett enda argument för att hata eller döma. Detta är extra OKLANDERLIGHET. Om han kunde älska i sina utmaningar, då kan vi lära oss att älska villkorslöst i våra utmaningar.

Text Gary Van Warmerdam
Översatt av Börje Peratt

3 kommentarer på “Kännetecken för en Andlig Krigare

  1. Ping: Andlig krigare | Medvetandets Uppkomst

  2. Ping: Andlig krigare tar konflikten — Humanism & Kunskap

  3. Ping: Börje Peratt: " En andlig krigare tar konflikten"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s